icon-facebook icon-instagram icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-people icon-speaker Google review
Scroll downhill
Slee snowfreaks

Liever-sleeën SnowFreak

Zonder schaamte met slee op wintersport

Ik ben een snowfreak. En ik ben er nog trots op ook. Mensen om mij heen zijn hier ook van op de hoogte en iedere jaar is het een grote puzzel om te kijken hoe en met wie ik op wintersport ga. Want eigenlijk zou ik het liefst drie keer gaan. Echter…….. verwachten mensen door mijn wintersport enthousiasme natuurlijk dat ik een fervent skiër of snowboarder ben. Maar niks is minder waar. Ik ben een trotse sleeër. Ik zoek mijn wintersport gebieden dan ook uit op de hoogstgelegen, mooist verlichte, snelste of langste rodelbanen.

Het is niet dat ik niet kan skiën of snowboarden. Ik heb vroeger geoefend en kom ook wel levend beneden aan. Maar ik heb meer plezier in de snelheid en uitdagingen van een rodelbaan. Natuurlijk word ook ik nog steeds ingehaald door de jongens uit het nabij gelegen dorp. Baas boven baas maar die kunnen ook al weken eerder starten met oefenen. Ik volg redelijk het programma van mijn mede wintersporters, na ontbijt zoeken we de lift op. Ik met, soms eigen, slee en rugzakje met lunch, zonnecrème, pleisters, boekje voor de momentjes in de zon, blauwe plekken crème en goed en warm aangekleed. Echter boven op de berg splitsen onze wegen en zien we elkaar pas weer terug tijdens de lunch. Soms vergezelt iemand uit de groep mij tijdens het rodelen overdag maar meestal kiezen de andere snowfreaks er voor om pas in de avond mee een rodel afdaling te maken. Veder doe ik alles samen met mijn reisgezelschap, we delen onze sneeuw verhalen van die dag. Doen een après ski drankje in het dorp en eten samen. Ik ontdek op dat moment dat een van de voordelen van mij slee keuze toch ook wel is dat het lichamelijk minder inspannend is. Mijn energie is dan nog niet op maar ik ga toch maar mee terug naar het huisje als langzaam de ogen om mij heen aan de eettafel dichtvallen.

Mijn ultieme droomvakantie is zeker weten een sledehonden reis door Lapland: je voelt je volledig een met de natuur van het uitgestrekte winterlandschap. In de witte wonderwereld ben je in gezelschap van de honden even helemaal weg van de drukte van het dagelijkse leven en boven je dartelt het noorderlicht door de lucht.

Opper slee rijder Liesbeth Wijlaars

Alle SnowWorld vestigingen

Verse sneeuw altijd in de buurt!