icon-facebook icon-instagram icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-people icon-speaker Google review
Temp buiten
8
Temp binnen
-5
Pistes
3
Open vandaag
10:00 - 22:00
Scroll downhill
snowboard kinderen leraar

4 weekse snowboardcursus

Inclusief skipas
Vanaf
156,25 p.p.
Boek nu

Leer de basis van snowboarden in 4 weken!

Kinderen die willen leren boarden kunnen een 4 weekse snowboardcursus volgen bij SnowWorld. Je krijgt in vier weken tijd 55 minuten les per dag/week om het boarden zo snel onder de knie te krijgen.

  • 4 weken 55 minuten les
  • Gediplomeerde leraren
  • Inclusief skipas
  • Excl. materiaalhuur

Beginner - Snowboarden 4-5 jaar

Basisvaardigheid: Ik heb nog nooit eerder gesnowboard.

Hoe ziet deze cursus er nu uit? Je hebt nog nooit gesnowboard. Tijdens deze cursus leer je vooral de basis van het snowboarden. De instructeur zal de deelnemers uitleggen hoe zij om moeten gaan met een snowboard, gevolgd door de eerste kennismaking met het glijden. Er zullen op speelse wijze oefeningen gedaan worden die focus hebben op evenwicht. Aan het einde van de cursus zullen deelnemers een kleine afdaling kunnen doen zonder te vallen. 

Wanneer de kids veel plezier hebben beleefd aan het eerste niveau van deze cursus, kun je hen direct aanmelden voor onze licht gevorderde cursus. 

Licht gevorderd - Snowboarden 4-5 jaar

Basisvaardigheid: Ik kan me actief met een snowboard bewegen en mijn balans tijdens het glijden houden zonder te vallen.

Hoe ziet deze cursus er nu uit? Als vervolg van het eerste niveau staat tijdens deze cursus het evenwicht houden op front- en backside centraal. Tijdens deze lessen zal het dus ook om balans draaien en wordt deze belangrijke basisvaardigheid door speelse oefeningen geperfectioneerd.

De volgende stap in het leertraject, de eerste bochten, wordt in de gevorderde groep van de cursus gezet. 

Gevorderd - Snowboarden 4-5 jaar

Basisvaardigheid: Ik kan mijn evenwicht op front- en backside houden.

Het begin van de eerste les staat weer in het teken van een korte herhaling om ervoor te zorgen dat iedereen het glijden op front- en backside weer goed onder de knie heeft. Na deze warming-up is het tijd om te werken aan de eerste bochten. Hier zal tijdens de lessen vooral aandacht aan besteed worden in de vorm van leuke oefeningen met het nodige plezier. Als deel van de basisvaardigheden wordt geleerd om zelfstandig de bindingen los- en vast te maken.

Als vervolg is het daarna mogelijk om direct door te stromen naar de vergevorderde groep van ons cursusaanbod.

Vergevorderd - Snowboarden 4-5 jaar

Basisvaardigheid: Ik kan bochten maken en zelfstandig de bindingen los- en vastmaken.

Heeft uw kind de cursus niveau 3 succesvol afgerond of worden de nodige basisvaardigheden – de eerste bochten -  al beheerst, dan zal dit niveau goed bij hem of haar passen.

Tijdens de eerste les zal de leraar weer kijken wat het niveau van de groep is. Doel van deze cursus is om het afdalen van de grote piste met aaneengesloten bochten te leren. Er zal verder gewerkt worden aan de verbetering van de techniek en het variabel inzetten hiervan. Dit zal dan ook in de daarop volgende lessen centraal staan. In combinatie met leuke oefeningen zorgt de leraar ervoor dat deze kleine snowboarders zich zullen ontwikkelen tot allround-shredders, rekening houdend met het veiligheidsaspect.

Na het ontvangen van hun diploma en zwarte medaille heeft SnowWorld nog enkele mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de kids toch hun snowboard niveau kunnen houden en nog verbeteren. Zo is er de mogelijkheid om door te stromen naar de cursus voor 6-12 jarigen, waar verder aan de techniek en houding wordt gewerkt.

Pistes
Piste 1

Blauwe piste

180 meter

Piste 2

Rode piste

180 meter

Piste 3

Rode piste

180 meter

Funpark

Beginnerspiste

Groene piste

30 meter

Weerstation
Temp buiten
8
Temp binnen
-5
Snow conditions
Verse sneeuw op alle pistes
Openingstijden
Snowworld Rucphen
maandag 10:00 - 22:00
dinsdag 10:00 - 22:00
woensdag 10:00 - 22:00
donderdag 10:00 - 22:00
vrijdag 10:00 - 22:00
zaterdag 09:00 - 22:00
zondag 09:00 - 22:00

Wij zijn 365 dagen per jaar geopend.