icon-facebook icon-instagram icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-people icon-speaker Google review
Temp buiten
8
Temp binnen
-5
Pistes
3
Open vandaag
10:00 - 22:00
Scroll downhill
Les

Proefles skiën of snowboarden

Inclusief skipas en materiaal
39,95 p.p.
Boek nu

Maak kennis met de wintersport!

Wanneer gasten kennis willen maken met het skiën of snowboarden, is de proefles hier perfect voor! Tijdens een eerste introductieles van 55 minuten zal de basis van het skiën of snowboarden uitgelegd worden in groepsverband. Skiën en snowboarden is mogelijk vanaf 4 jaar.

  • 55 minuten les
  • Maak kennis met skiën of snowboarden
  • Alleen voor beginners
  • Incl. skipas en materiaal, excl. kleding

Proefles Skiën

Tijdens deze eerste les zullen in 55 minuten de basisbeginselen aangeleerd worden in groepsverband. Dit begint met de ski-uitleg, gevolgd door enkele oefeningen in het vlakke gedeelte. Wanneer de skihouding is uitgelegd, zal de instructeur samen met de groep een deel van onze oefenhelling omhoog gaan. Hierna zal er geoefend worden om in de juiste skihouding naar beneden te glijden, gevolgd door enkele oefeningen. Vervolgens is het tijd om te gaan oefenen om veilig te remmen. Dit gebeurt in de sneeuwploeg, in kindertermen ook wel pizzapunt genoemd.

Wanneer de groep dit onder de knie heeft, is het tijd om vanaf de top van de oefenpiste gecontroleerd naar beneden te glijden in deze sneeuwploeg. Lukt dit ook, dan zal een korte introductie gegeven worden hoe een enkele bocht in elkaar zit.

Proefles snowboarden

Tijdens deze proefles zal na de uitleg van het materiaal begonnen worden met enkele gewenningsoefeningen onderaan een van onze oefenpistes. Omdat je soms nog wel eens vervelend kunt vallen, wordt er ook aandacht besteed aan hoe je op een veilige manier moet vallen. Wanneer deze zaken behandeld zijn, is het tijd om de eerste meters op het snowboard te glijden. Dit gebeurt eerst met één voet vast. Daarna zullen wij met het echte werk beginnen en maak je beide bindingen vast. Om ervoor te zorgen dat je je toch zeker voelt op het snowboard, zullen er ook enkele evenwichtsoefeningen gedaan worden. Tijdens de laatste 10-15 minuten zal nog aandacht besteed worden aan hoe je een enkele bocht onderaan de piste kunt maken.

Wanneer je na dit uur merkt dat snowboarden helemaal je sport is, dan heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je deelnemen aan de weekend cursus of een van de 4 weekse cursussen. Tijdens deze cursussen ga je verder waar je gebleven bent om de echte basis van het snowboarden te beheersen. Het beste is om je aan te melden voor de niveau 1 groepen.

Nieuw: de oefenskipas!

De 'Oefenskipas' is de perfecte aanvulling op je proefles. Het stelt de beginnende skiërs en snowboarders in staat om direct na de les met vertrouwen op de piste te staan. Je hebt de gelegenheid om die cruciale basisvaardigheden te versterken, omdat de instructies van de proefles nog vers in je geheugen zitten.

Dit is de ultieme kans om je vaardigheden te verbeteren, je zelfvertrouwen te vergroten en plezier te beleven aan het skiën of snowboarden. Onze 'Oefenskipas' is exclusief beschikbaar als toevoeging bij je proefles en is de perfecte manier om je pas ontdekte passie voor wintersport te laten groeien. De oefenskipas boek je nu voor maar € 15,- per persoon voor een uur extra pistetoegang, en voeg je tijdens het boekingsproces toe aan je reservering.

Let op: Tijdens dit uur pistetoegang is er geen begeleiding vanuit SnowWorld aanwezig. Ouders dienen als begeleiding de piste mee op te gaan en in het bezit te zijn van een geldige skipas.

Pistes
Piste 1

Blauwe piste

180 meter

Piste 2

Rode piste

180 meter

Piste 3

Rode piste

180 meter

Funpark

Beginnerspiste

Groene piste

30 meter

Weerstation
Temp buiten
8
Temp binnen
-5
Snow conditions
Verse sneeuw op alle pistes
Openingstijden
Snowworld Rucphen
maandag 10:00 - 22:00
dinsdag 10:00 - 22:00
woensdag 10:00 - 22:00
donderdag 10:00 - 22:00
vrijdag 10:00 - 22:00
zaterdag 09:00 - 22:00
zondag 09:00 - 22:00

Wij zijn 365 dagen per jaar geopend.