icon-facebook icon-instagram icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-people icon-speaker Google review
Temp buiten
9
Temp binnen
-5
Pistes
3
Open vandaag
10:00 - 22:00
Scroll downhill
Dagcursus skiën volwassenen

Dagcursus skiën voor volwassenen

Inclusief skipas
Vanaf
206,25 p.p.
Boek nu

Leer skiën in één dag

Volwassenen (vanaf 13 jaar) kunnen een één daagse skicursus volgen bij SnowWorld. Je krijgt in één dag tijd maar liefst zes uur les om het skiën zo snel onder de knie te krijgen. Gedurende deze dag sta je samen met de leraar zes uur op de piste verdeeld over 3 blokken met pauzes.

Niveau's dagcursus

Beginner dagcursus skiën voor volwassenen

Het startpunt van de cursus is dat je begint zonder ervaring. De leraar zal je uitleggen hoe je om moet gaan met de ski’s, gevolgd door de eerste kennismaking met het glijden en uiteindelijk zal er begonnen worden met het maken van bochten in de welbekende ‘pizzapunt’. Het doel is om aan het einde van de dag rustig in goede ploegbochten zelfstandig onze grote piste omlaag te komen.

Licht gevorderde dagcursus skiën voor volwassenen

Deze cursus is het vervolg op de beginnerscursus (niveau 1).

De lessen gaan verder waar de vorige cursus is geëindigd, namelijk bij de basisbochten op de grote piste. Bij aanvang van de les zal de leraar met de deelnemers een korte afdaling maken. Op deze manier krijg je snel weer het gevoel terug en zo kan de leraar ook kijken wat het niveau van de groep is.

Het doel van de niveau 2 cursus is ervoor zorgen dat de basistechniek verbeterd wordt. Dit betekent dat er vanuit de ploegbochten verder wordt gewerkt naar steeds meer de ski’s parallel houden. Op deze manier proberen we het ploegsturen te bereiken. Hierbij worden de bochten nog wel in ploeg gemaakt, maar het traverseren (oversteken) van de piste zal gebeuren met de ski’s parallel. Dit is een perfecte manier om ervoor te zorgen dat je meer controle kunt krijgen over de ski’s.  

Gevorderde dagcursus skiën voor volwassenen

Deze cursus is het vervolg op de licht gevorderde cursus (niveau 2).

Heb je al een niveau 2 cursus bij ons gevolgd of beheers je het traverseren met parallel skiën? Dan is deze cursus precies wat je zoekt! Het doel van de cursus is om de techniek nog verder te verbeteren zodat je zelfverzekerder op de ski’s staat. Vanaf nu zal dan ook alleen nog maar parallel geskied worden. Er wordt begonnen met de grote bochten. Daarna komt ook de stokinzet erbij kijken. Deze zorgt ervoor dat je een bepaald ritme kunt gaan houden. Hierdoor zal het ook makkelijker worden om de parallele korte bochten beter uit te voeren.

Door de snelheid gecontroleerd op te voeren, zullen we uiteindelijk leren om de bochten meer dynamisch aan elkaar te kunnen vormen.

Pistes
Piste 1

Blauwe piste

180 meter

Piste 2

Rode piste

180 meter

Piste 3

Rode piste

180 meter

Funpark

Beginnerspiste

Groene piste

30 meter

Weerstation
Temp buiten
9
Temp binnen
-5
Snow conditions
Verse sneeuw op alle pistes
Openingstijden
Snowworld Rucphen
maandag 10:00 - 22:00
dinsdag 10:00 - 22:00
woensdag 10:00 - 22:00
donderdag 10:00 - 22:00
vrijdag 10:00 - 22:00
zaterdag 09:00 - 22:00
zondag 09:00 - 22:00

Wij zijn 365 dagen per jaar geopend.