icon-facebook icon-instagram icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-people icon-speaker Google review
Temp buiten
8
Temp binnen
-5
Pistes
3
Open vandaag
10:00 - 22:00
Scroll downhill
ski les

4 weekse skicursus

Inclusief skipas
Vanaf
206,25 p.p.
Boek nu

Leer (beter) skiën in 4 weken

Volwassenen (vanaf 13 jaar) kunnen een 4 weekse skicursus volgen bij SnowWorld. Je krijgt in vier weken tijd 85 minuten les per dag/week om het skiën zo snel onder de knie te krijgen. Gedurende deze vier dagen sta je samen met de leraar zes uur op de ski’s.

  • Alle niveaus
  • 85 minuten les
  • Excl. materiaalhuur

Niveau's 4 weekse skicursus

Beginner skiën volwassenen

Hoe ziet deze cursus er nu uit? Het doel van de cursus is dat de deelnemers op de eerste dag beginnen zonder ervaring. De leraar zal de deelnemers uitleggen hoe zij om moeten gaan met de ski’s, gevolgd door de eerste kennismaking met het glijden en uiteindelijk zal er begonnen worden met het maken van bochten in de welbekende ‘pizzapunt’. Het doel is om aan het einde van de laatste les rustig in goede ploegbochten zelfstandig onze grote piste omlaag te komen. Wilt u nog beter worden in skiën? Schrijf je dan in voor een van de vervolgcursussen!

Licht gevorderd skiën volwassenen

Deze cursus is het vervolg op de beginnerscursus (niveau 1).

De lessen gaan verder waar de vorige cursus is geëindigd, namelijk bij de (rustige) ploegbochten op de grote piste. Bij aanvang van de les zal de leraar met de groep een korte afdaling maken om zo weer het gevoel van de ski’s te ervaren om vervolgens verder te gaan met het verbeteren van de controle op de ski’s. Gedurende de cursus zal ook de snelheid rustig opgebouwd worden. Door middel van diverse oefeningen zullen de deelnemers meer controle krijgen over de ski’s en zullen zij eenvoudiger hun snelheid kunnen bepalen. Ook zal er meer vertrouwen zijn tijdens het skiën. Het einddoel van deze cursus is een begin maken met het parallel bochten maken (parallel oversteken gevolgd door ploegbochten).

Gevorderd skiën volwassenen

Deze cursus is het vervolg op de lichtgevorderdencursus (niveau 2).

Wat is het doel van deze cursus? Het doel is om ontspannen op je ski’s te staan door het toepassen van deaangeleerde techniek. Hierdoor wordt de deelnemer minder (snel) moe, is er minder kans op blessures en ontstaat er veel meer plezier tijdens het skiën. Tijdens de lessen leer je onder andere om je hele lichaam te gebruiken en werk je aan het ontwikkelen van ritme tijdens het skiën, het gecontroleerd verhogen van je snelheid en het goed in- en uitsturen van je bochten. Het doel is om aan het einde van de cursus volledig parallel naar beneden te skiën.

De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers onder begeleiding van een gediplomeerde skileraar.

Skicursussen kennen geen minimaal aantal deelnemers. Tip: in de zomer en het voorseizoen zijn de klasjes vaak kleiner, waardoor je intensiever les kunt krijgen.

Pistes
Piste 1

Blauwe piste

180 meter

Piste 2

Rode piste

180 meter

Piste 3

Rode piste

180 meter

Funpark

Beginnerspiste

Groene piste

30 meter

Weerstation
Temp buiten
8
Temp binnen
-5
Snow conditions
Verse sneeuw op alle pistes
Openingstijden
Snowworld Rucphen
maandag 10:00 - 22:00
dinsdag 10:00 - 22:00
woensdag 10:00 - 22:00
donderdag 10:00 - 22:00
vrijdag 10:00 - 22:00
zaterdag 09:00 - 22:00
zondag 09:00 - 22:00

Wij zijn 365 dagen per jaar geopend.