icon-facebook icon-instagram icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-people icon-speaker Google review
Temp buiten
8
Temp binnen
-5
Pistes
3
Open vandaag
10:00 - 22:00
Scroll downhill
kind 3 jaar ski

4 weekse skicursus

inclusief skipas
Vanaf
156,25 p.p.
Boek nu

VOOR DE ALLERKLEINSTEN

Voor de aller jongste kids hebben wij bij SnowWorld onze miniclub. Hier kunnen kinderen van 3 jaar voor het eerst kennismaken met de sneeuw. Tijdens deze 4 weekse cursus staat vooral de gewenning en plezier maken centraal. Elke les duurt één uur.

  • Voor beginners
  • 55 minuten les per week
  • Gediplomeerde instructeurs
  • Excl. materiaalhuur

Miniclub

Tijdens het eerste uur zullen de kids met de instructeur de piste op gaan. Lopen in de sneeuw met skischoenen is wel lastig, dus hier zal ook aandacht aan besteed worden. Daarna zullen de leraren samen met de kinderen proberen de ski’s aan te doen om vervolgens eens te kijken hoe het lopen zal gaan met deze lange latten. Wanneer de kids hier een beetje aan gewend zijn, zullen de eerste meters gegleden worden op ons eigen kinderland. Hierna zal het eerste uur erop zitten.

Tijdens de tweede les zal er een korte herhaling zijn van de vorige les. Daarna zal er direct verder worden gegaan met oefenen met glijden. Door verschillende leuke oefeningen te doen zorgen wij ervoor dat de kids zich snel vertrouwd voelen op de latten in de sneeuw.

Meestal halverwege de tweede les zullen we gaan proberen om de pizzapunt te maken. Soms zal dit nog wel lastig zijn voor de kleine skiërs, maar oefening baart kunst. Daarom zullen wij tijdens de derde les hier nog veel aandacht aan besteden.

Tijdens de vierde, tevens laatste, les zal het einddoel om actief met de ski’s te bewegen, de balans te houden en voor het eerst af te remmen, behaald worden.

Het leertraject voor de kinderen omvat niveau 1 t/m 4. Bekijk ons niveau wijzer voor de volgenden einddoelen.

Skicursussen kennen geen minimaal aantal deelnemers. Tip: in de zomer en het voorseizoen zijn de klasjes vaak kleiner, waardoor je intensiever les kunt krijgen.

Kampioenenkaart

Aan de hand van de kampioenenkaart wordt op een speelse manier uitgelegd, wat de kids zullen leren in de les. Bij elk onderdeel van het leertraject wordt aangevinkt wanneer de kids het betreffende onderdeel aan het oefenen zijn en of ze dat onder de knie hebben. Is de kampioenenkaart vol? Dan kunnen ze doorstromen naar het volgende niveau.

Niveau's 4-weekse skicursus 3 jaar  
Beginner skiën 3 jaar  Avontuur in de Alpenzoo
Licht gevorderd skiën 3 jaar Avontuur in het Skidorp
Gevorderd skiën 3 jaar Avontuur in de Bergen
Vergevorderd skiën 3 jaar SnowWorld Mini Games

 

Pistes
Piste 1

Blauwe piste

180 meter

Piste 2

Rode piste

180 meter

Piste 3

Rode piste

180 meter

Funpark

Beginnerspiste

Groene piste

30 meter

Weerstation
Temp buiten
8
Temp binnen
-5
Snow conditions
Verse sneeuw op alle pistes
Openingstijden
Snowworld Rucphen
maandag 10:00 - 22:00
dinsdag 10:00 - 22:00
woensdag 10:00 - 22:00
donderdag 10:00 - 22:00
vrijdag 10:00 - 22:00
zaterdag 09:00 - 22:00
zondag 09:00 - 22:00

Wij zijn 365 dagen per jaar geopend.