icon-facebook icon-instagram icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-people icon-speaker Google review
Temp buiten
19
Temp binnen
-5
Pistes
4
Open vandaag
09:00 - 22:00
Webcam
Live
Toon meer
Scroll downhill
Proefles kids kinderen piste

Proefles skiën of snowboarden

Inclusief skipas en materiaal
39,95 p.p.
Boek nu

Jouw eerste ervaring op echte sneeuw

Wanneer gasten kennis willen maken met het skiën of snowboarden, is de proefles hier perfect voor! Tijdens een eerste introductieles van 55 minuten zal de basis van het skiën of snowboarden uitgelegd worden in groepsverband. Skiën en snowboarden kan vanaf 4 jaar.

  • 55 minuten les
  • Maak kennis met skiën of snowboarden
  • Alleen voor beginners
  • Incl. skipas en materiaal, excl. kleding

Proefles Skiën

Tijdens deze eerste les zullen in 55 minuten de basisbeginselen aangeleerd worden in groepsverband. Dit begint met de ski-uitleg, gevolgd door enkele oefeningen in het vlakke gedeelte. Wanneer de skihouding is uitgelegd, zal de instructeur samen met de groep een deel van onze oefenhelling omhoog gaan. Hierna zal er geoefend worden om in de juiste skihouding naar beneden te glijden, gevolgd door enkele oefeningen. Vervolgens is het tijd om te gaan oefenen om veilig te remmen. Dit gebeurt in de sneeuwploeg, in kindertermen ook wel pizzapunt genoemd.

Wanneer de groep dit onder de knie heeft, is het tijd om vanaf de top van de oefenpiste gecontroleerd naar beneden te glijden in deze sneeuwploeg. Lukt dit ook, dan zal een korte introductie gegeven worden hoe een enkele bocht in elkaar zit.

Proefles snowboarden

Tijdens deze proefles zal na de uitleg van het materiaal begonnen worden met enkele gewenningsoefeningen onderaan een van onze oefenpistes. Omdat je soms nog wel eens vervelend kunt vallen, wordt er ook aandacht besteed aan hoe je op een veilige manier moet vallen. Wanneer deze zaken behandeld zijn, is het tijd om de eerste meters op het snowboard te glijden. Dit gebeurt eerst met één voet vast. Daarna zullen wij met het echte werk beginnen en maak je beide bindingen vast. Om ervoor te zorgen dat je je toch zeker voelt op het snowboard, zullen er ook enkele evenwichtsoefeningen gedaan worden. Tijdens de laatste 10-15 minuten zal nog aandacht besteed worden aan hoe je een enkele bocht onderaan de piste kunt maken.

Wanneer je na dit uur merkt dat snowboarden helemaal je sport is, dan heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je deelnemen aan de weekend cursus of een van de 4 weekse cursussen. Tijdens deze cursussen ga je verder waar je gebleven bent om de echte basis van het snowboarden te beheersen. Het beste is om je aan te melden voor de niveau 1 groepen.

Pistes
Piste 1

Blauwe piste

140 meter

Piste 2

Blauwe piste

140 meter

Check de status van het funpark hier

Piste 3

Rode piste

300 meter

Steilste indoorpiste van Europa!

Kinderland

Groene piste

30 meter

Voor de allerkleinsten

Weerstation
Temp buiten
19
Temp binnen
-5
Sneeuwcondities
Goede kwaliteit
Openingstijden
Snowworld Zoetermeer
maandag 09:00 - 22:00
dinsdag 09:00 - 22:00
woensdag 09:00 - 22:00
donderdag 09:00 - 22:00
vrijdag 09:00 - 22:00
zaterdag 09:00 - 22:00
zondag 09:00 - 22:00
Live webcam