icon-facebook icon-instagram icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-people icon-speaker Google review
Temp buiten
9
Temp binnen
-5
Pistes
3
Open vandaag
10:00 - 22:00
Scroll downhill
Spoedcursus

Spoedcursus skiën

Vanaf
206,25 p.p.
Boek nu

LEER SKIËN IN ÉÉN WEEK

Altijd al in één week de basis van skiën willen leren? SnowWorld biedt hiervoor de speciaal ontwikkelde spoedcursus aan. Iedereen vanaf 13 jaar kan bij SnowWorld terecht voor een spoedcursus skiën. Tijdens drie lessen van 1,5 uur (maandag-, dinsdag- en donderdagavond) leer je de basis van het skiën van een van onze gediplomeerde skileraren.

  • 3 lessen van 115 minuten
  • Elke les hetzelfde groepje
  • Van beginners tot gevorderden
  • Exclusief materiaalhuur

Niveau's spoedcursus skiën

Beginner spoedcursus skiën voor volwassenen

Hoe zal de cursus eruitzien in de 4,5 uur dat je met de leraar aan de slag gaat? Op maandagavond zal begonnen worden met de uitleg van het materiaal, gevolgd door verschillende oefeningen om aan het materiaal te wennen. Daarna zullen er verschillende glij-oefeningen gedaan worden en wordt er een begin gemaakt met remmen en de eerste bochten. Op dinsdag zal vooral veel aandacht besteed worden aan het herhalen van deze enkele bochten en het combineren van deze bochten. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je aan het einde van de les op donderdagavond met basisbochten een van onze mooie pistes beheerst naar beneden kunt skiën.

Licht gevorderde spoedcursus skiën voor volwassenen

Deze cursus is het vervolg op de beginnerscursus (niveau 1).

De lessen gaan verder waar de vorige cursus is geëindigd, namelijk bij de basisbochten op de grote piste. Bij aanvang van de les zal de leraar met de deelnemers een korte afdaling maken. Op deze manier krijg je snel weer het gevoel terug en zo kan de leraar ook kijken wat het niveau van de groep is.

Het doel van de niveau 2 cursus is ervoor zorgen dat de basistechniek verbeterd wordt. Dit betekent dat er vanuit de ploegbochten verder wordt gewerkt naar steeds meer de ski’s parallel houden. Op deze manier proberen we het ploegsturen te bereiken. Hierbij worden de bochten nog wel in ploeg gemaakt, maar het traverseren (oversteken) van de piste zal gebeuren met de ski’s parallel. Dit is een perfecte manier om ervoor te zorgen dat je meer controle kunt krijgen over de ski’s.  

De groep bestaat uit maximaal acht deelnemers onder begeleiding van een gediplomeerde skileraar.

Gevorderde spoedcursus skiën voor volwassenen

Heb je al een niveau 2 cursus bij ons gevolgd of heb je al twee weken wintersport ervaring? Dan is deze cursus precies wat je zoekt! Het doel van de cursus is om de techniek nog verder te verbeteren zodat je zelfverzekerder op de ski’s staat. Vanaf nu zal dan ook alleen nog maar parallel geskied worden. Er wordt begonnen met de grote bochten. Daarna komt ook de stokinzet erbij kijken. Deze zorgt ervoor dat je een bepaald ritme kunt gaan houden. Hierdoor zal het ook makkelijker worden om de parallele korte bochten beter uit te voeren.

Door de snelheid gecontroleerd op te voeren, zullen we uiteindelijk leren om de bochten meer dynamisch aan elkaar te kunnen vormen.

De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers onder begeleiding van een gediplomeerde skileraar.

De cursus gaat door bij minimaal 4 aanmelding. 

Pistes
Piste 1

Blauwe piste

180 meter

Piste 2

Rode piste

180 meter

Piste 3

Rode piste

180 meter

Funpark

Beginnerspiste

Groene piste

30 meter

Weerstation
Temp buiten
9
Temp binnen
-5
Snow conditions
Verse sneeuw op alle pistes
Openingstijden
Snowworld Rucphen
maandag 10:00 - 22:00
dinsdag 10:00 - 22:00
woensdag 10:00 - 22:00
donderdag 10:00 - 22:00
vrijdag 10:00 - 22:00
zaterdag 09:00 - 22:00
zondag 09:00 - 22:00

Wij zijn 365 dagen per jaar geopend.