icon-facebook icon-instagram icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-people icon-speaker Google review
Temp buiten
21
Temp binnen
-5
Pistes
3
Open vandaag
09:00 - 22:00
Scroll downhill
IceKart Rucphen

IceKart Rucphen-Breda

Het meest verfrissende dagje uit!

Op zoek naar een leuk dagje uit in Nederland? Kom dan naar IceKart Rucphen-Breda! Hier kun je altijd terecht voor het coolste uitje. IJskarten doe je bij ons het hele jaar door. Hoe vet is dat? Wij beloven je dat het een geweldig unieke ervaring is!

  • Uniek in Europa!
  • Driften op echt ijs
  • Elk seizoen geopend

Koud kunstje bij IceKart Rucphen-Breda!

Het is verfrissend, leuk voor iedereen en nergens anders in Europa permanent te vinden: ijskarten. Niet alleen de leukste, maar ook de meest creatieve manier van karten. Want wie denkt dat ijskarten alleen voor snelheidsduivels is weggelegd, heeft het goed mis. Bij ijskarten draait het om de kunst van beheerst rijden én een perfecte timing. Geen koud kunstje, als je het ons vraagt.

Wat is ijskarten?

IJskarten doe je in speciale elektrische karts op een ruim 300 meter lange ijsvloer. Wachten tot er vorst wordt voorspeld hoeft gelukkig niet, want karten op echt ijs kan bij IceKart Rucphen-Breda als enige in Europa het hele jaar door!

Hoe het werkt?

In groepen van maximaal 12 personen ga je na een korte instructie de pitstraat in om een kart te bemachtigen. Wanneer iedereen gereed is, wordt het circuit betreden en gaat de wedstrijd los.

Handig driften

Hoe je die podiumplek gaat halen? Door vooral niet de snelheden van Max Verstappen te willen overtreffen. Het grote verschil tussen karten en ijskarten is namelijk de manier van rijden. Waar het bij karten hoofdzakelijk om snelheid draait, staat bij ijskarten alles in het teken van driften. Dat vraagt om een perfecte controle en besturing van de ijskart, want op de spiegelgladde ijsvloer maak je gemakkelijk een paar uitglijders! Wie de juiste lijn op de baan weet te pakken, de bochten goed inzet en handig is in driften, kan automatisch een snellere rondetijd wegzetten.

Verfrissend anders

Best cool toch? Daarover gesproken, in de ijskarthal is het met gemiddeld -7 graden ook best wel koel. Echt koud wordt je overigens niet snel, want alle coureurs krijgen voor de start een speciaal raceoverall met helm aangereikt. Bovendien halen alle inspanningen op het ijs jouw lichaamstemperaturen snel omhoog. Niet te fris dus, maar wel verfrissend anders!

Toch wat fris? Warm dan lekker op in de Pitbar! Met een warme chocolademelk warm je vast snel op, toch?

Overtuigd? Boek je tickets!
Pistes
Piste 1

Blauwe piste

180 meter

Piste 2

Rode piste

180 meter

Piste 3

Rode piste

180 meter

Funpark

Beginnerspiste

Groene piste

30 meter

Weerstation
Temp buiten
21
Temp binnen
-5
Snow conditions
Verse sneeuw op alle pistes
Openingstijden
Snowworld Rucphen
maandag 09:00 - 22:00
dinsdag 09:00 - 22:00
woensdag 09:00 - 22:00
donderdag 09:00 - 22:00
vrijdag 09:00 - 22:00
zaterdag 09:00 - 22:00
zondag 09:00 - 22:00

Wij zijn 365 dagen per jaar geopend.