icon-facebook icon-instagram icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-people icon-speaker
Corporate

Corporate

Wie zijn wij?

De geschiedenis van de diverse rechtsvoorgangers van SnowWorld gaat terug tot 1996. SnowWorld is in 1996 opgericht door de heer Hendriks. In dat jaar is door SnowWorld een indoorskilocatie geopend in Zoetermeer met twee skipistes van elk 160 meter en verscheidene horecagelegenheden. In 2001 is een derde skipiste geopend met een lengte van 210 meter.

In 2002 heeft SnowWorld in Landgraaf een tweede grotere vestiging geopend met twee skipistes: één van 500 meter en één van 100 meter. In 2003 zijn in Landgraaf een derde skipiste (het funpark) en een vierde skipiste met een lengte van 520 meter geopend. De vestiging in Landgraaf werd met deze uitbreiding de grootste indoorskilocatie ter wereld.

In 2007 is de exploitatie van de al bestaande fitnessactiviteiten in Zoetermeer en Landgraaf overgenomen en is een vijfde skibaan in Landgraaf geopend voor beginners. Verder is in 2008 in Landgraaf een hotel geopend met 100 kamers en 420 bedden.

Zowel in Landgraaf als in Zoetermeer is een skischool gevestigd. Verder verhuurt SnowWorld op beide locaties een ruimte aan skiwinkel Duijvestein Wintersport.

In 2012 is in Landgraaf een outdoorpark van 25.000 m2 geopend.

In 2013 heeft SnowWorld haar verdergaande groeiambitie, met het bestaande en succesvol gebleken concept, kenbaar gemaakt. Deze groeiambitie is gericht 3 pijlers, te weten:

  • Uitbouw van de bestaande activiteiten
  • Nieuwbouwprojecten
  • Acquisitie en consultancyactiviteiten

In het kader van de mogelijke financiering van de groeistrategie heeft SnowWorld op 10 december 2013 haar toegang tot de kapitaalmarkt verkregen. Door de reverse listing van Fornix Biosciences N.V. is SnowWorld sinds 10 december 2013 genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs. Om haar balansverhoudingen te verbeteren heeft SnowWorld vervolgens op 19 februari 2014 nieuwe aandelen uitgegeven. Sinds september 2017 houdt Alychlo N.V., de investeringsmaatschappij van Belgisch ondernemer Marc Coucke, een meerderheid van de aandelen.

Organisatiestructuur

De vestigingen van SnowWorld zijn stand alone operaties die door een vestigingsmanager worden geleid. Door deze decentrale organisatie wordt een ondernemende cultuur gestimuleerd. De vestigingsmanagers worden door het Bestuur aangestuurd. De vestigingsmanagers zijn verantwoordelijk voor hun vestigingen en hebben een eigen managementteam met ook weer eigen verantwoordelijkheden. Zaken als marketing en sales en ondersteunende diensten zoals personeelszaken, administratie en IT worden centraal gecoördineerd.

De juridische structuur van SnowWorld N.V. is als hier onder aangegeven.

Toekomstige vestigingen in andere Europese landen zullen als zusterondernemeningen naast SnowWorld Leisure N.V. worden geplaatst.

Structuur SnowWorld diagram
Kerncijfers
Hier vindt u een meerjarenoverzicht met daarin de belangrijkste kengetallen van SnowWorld N.V. (gebaseerd op geconsolideerde cijfers).
Download