icon-facebook icon-instagram icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-people icon-speaker Google review
Temp buiten
13
Temp binnen
-8
Pistes
4
Open vandaag
9:00 - 22:00
Webcam
Live
Toon meer
Scroll downhill
SnowWorld Healthclub Zoetermeer

Mijn fitness leven

Toen SnowWorld Healthclub nog Special Sports werd genoemd was ik al lid. We praten dan over 2001. Er zijn voor mij 2 belangrijke redenen om hier te komen, voor fitness Zoetermeer. Ten eerste; fitness is gezond voor lichaam en geest. Ten tweede; als je overgewicht heb zal je via fitness afvallen en gezond blijven. Het gaat voor mij dus niet alleen om fit worden, maar ook om fit blijven.

Mijn fitness plan

Mijn fitness plan wordt regelmatig beoordeeld door een vaste fitness coach en dan maken we een fitness schema. We kijken naar wat ik prettig vind en wat de coach noodzakelijk acht. Ook stap ik elke keer op de weegschaal. En laat ik maandelijks mijn lichaam meten. Ik zie of mijn spiermassa is toegenomen of afgenomen maar ook meet het mijn vetpercentage. Iets waar ik nog steeds aan moet werken.   

Het bijna 60 jarige lichaam krijgt volledig aandacht. Zo doe ik borst oefeningen, schouder oefeningen, rug oefeningen en onderrug oefeningen, maar je vindt me ook terug op de fitness mat voor balans. Ik weet nog goed dat ik de 1e keer omviel, ofwel geen balans. Gelukkig is dit nu wel anders. Ook biceps oefeningen en tricep oefeningen sla ik niet over. Gemiddeld ben ik 40-50 minuten aan het sporten.

Als het gaat over groepsactiviteiten dan moet ik bekennen dat ik hier, tot nu toe, niets mee heb. Ik ben meer een einzelgänger die af en toe een praatje maakt. En ben niet iemand die mijzelf prijsgeeft in een groepsproces.

Healthclub gewicht personal fitness

De fitness apparatuur is niet alleen uitgebreid maar ook het aantal is meer dan wat ik zie bij andere fitness clubs ofwel er is (bijna) altijd plek. Nederland is een sportland en heeft gemiddeld gezien de meeste fitness clubs. En kijk je naar sporten in Zoetermeer, dan is dit wel voor mij de beste locatie. Het lidmaatschap is niet alleen sporten, het is ook de (gratis) extra’s zoals de Wellness, je kopje koffie of een frisdrankje. Er ligt altijd een Telegraaf of AD voor je klaar, zodat je op de hoogte blijft van het intellectuele nieuws. 

Ik geniet dagelijks van een sigaartje, een biertje en een whisky. Daarnaast ben ik een foodlover, wellicht omdat ik zakelijk verbonden ben in de foodbranche. Dus als het gaat over voeding ben ik misschien niet de beste sporter in de club. Maar ik merk dat als je sport en met elkaar praat, je wel op je drink- en eetgedrag let. Kijk ik terug in de tijd, dan zie ik dat ik nu wel anders eet en dus gezonder leef.

Tot slot, kom je regelmatig dan word je deelgenoot van een team van sporters en coaches. We zien elkaar terug en we nemen even de tijd om over de dagelijkse dingen te praten. Of dit nu het corona tijdperk is waar we in leven en hoe dit invloed heeft op ons leven. Of dat dit gaat over wat we deze week meegemaakt hebben. Het is apart te zien dat als je met elkaar praat, het meer is dan fitness oefeningen. En dat is de motivatie om steeds terug te komen. Ofwel je bent deel van een club!          

Wouter Boswinkel

Terug naar SnowWorld Healthclub
Pistes
Piste 1

Blauwe piste

140 meter

Piste 2

Blauwe piste

140 meter

Check de status van het funpark hier

Piste 3

Rode piste

300 meter

Steilste indoorpiste van Europa!

Kinderland

Groene piste

30 meter

Voor de allerkleinsten

Weerstation
Temp buiten
13
Temp binnen
-8
Sneeuwcondities
Goede kwaliteit
Openingstijden
Snowworld Zoetermeer
maandag 9:00 - 22:00
dinsdag 9:00 - 22:00
woensdag 9:00 - 22:00
donderdag 9:00 - 22:00
vrijdag 9:00 - 22:00
zaterdag 9:00 - 22:00
zondag 9:00 - 22:00
Live webcam