icon-facebook icon-instagram icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-people icon-speaker
Scroll downhill
Snowfreak skistokken

Een ultieme SnowFreak

Een bekentenis

Ik ben een snowfreak. En ik ben er nog trots op ook. Het is ongelooflijk hoe veel gesprekken je kunt ombuigen naar mijn favoriete onderwerp; wintersport. De kleinste aanleiding geeft me al genoeg reden om -met een dromerige blik- af te dwalen naar witte pistes, hoge bergtoppen en oneindige skiliften. Ik ken de pisteplannen van de meeste gebieden in de Alpen, begin een skidag altijd om 08.30, zorg dat ik de laatste lift naar het hoogst mogelijke punt neem en kijk ‘s avonds uit het raam als de Pistenbully’s hun nobele werk doen.

Het liefst overnacht ik in hotels die ik in de zomer oubollig zou noemen; ze moeten hoekbankjes hebben met tafellakens op de houten tafels, de vloer moet uit bruine tegels bestaan, er moet nog kerstversiering hangen (ook al is het februari), het liefst heet het hotel Zum Löwen of Alte Post of Goldene Bären, maar bovenal moet er een enorme pfeffersteak met aardappelkroketten en een groot glas bier geserveerd worden. Authentieke klederdracht is optioneel, maar gelukkig vaak wel van toepasing.

Onderweg naar de wintersport doe ik een wedstrijd wie de eerste sneeuw ziet. En de eerste skilift. Ik kan niet wachten om mijn ski’s uit te laden en hoop altijd dat we net vroeg genoeg op bestemming komen om nog even een paar uur te skiën. Lunchen doe je in de skilift. Mijn GPS-tracker laat me ‘savonds zien waar we zijn geweest…alsof ik dat niet uit mijn hoofd weet. Ook als de zon niet schijnt duurt een skidag van 08.30 tot 17.00! Van een acht persoons, afkoppelbare, van verwarming voorziene stoeltjeslift wordt ik enthousiast. Van een simpele ankerlift ook. Met de zon op een super brede, strak geprepareerde, vers besneeuwde, ‘autobahn’ waar ik de eerste sporen in ga zetten, maak je me de koning te rijk!

En als de vakantie er op zit, doet het pijn in mijn hart als de alpentoppen in de achteruitkijkspiegel steeds iets kleiner worden. Het aftellen naar de volgende wintersport begint exact op dat moment. Ik vul de dagen om me bij elke helling af te vragen hoe het zou zijn om er vanaf te skiën. Gelukkig is er een manier om mijn honger naar sneeuw te voeden in Nederland, maar het wakkert de verslaving alleen maar verder aan. Ik. Ben. Een. Snowfreak.

Ultieme SnowFreak Remko Klein

Remko ultieme snowfreak

Alle SnowWorld vestigingen

Verse sneeuw altijd in de buurt!
Amsterdam
Amsterdam
2 pistes
2 restaurants & après-ski
Unieke locatie voor evenementen
Rucphen
Rucphen
3 pistes
IceKart, GlowGolf en Escaperoom
Funpark
Landgraaf
Landgraaf
5 pistes incl. funpark
4 restaurants
Hotel
Adventure Valley
Terneuzen
Terneuzen
2 pistes
Restaurant
Funpark
Zoetermeer
Zoetermeer
4 pistes & steilste indoorpiste
Ayers Rock
Speeltuin
4 Restaurants