icon-facebook icon-instagram icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-people icon-speaker
Scroll downhill
Apres-ski snowfreaks

De Après-ski SnowFreak

Doe mij nog maar een biertje

Ik ben een snowfreak. En ik ben er nog trots op ook. Bij mij begon het wintersporten al vanaf mijn 4e. Ik was een kleine skiër die tussen alle snowboarders als een kamikazepiloot van de berg af ging. Bijzonder genoeg heeft dit (nog) nooit echt tot grote ongelukken geleid. Even afkloppen. 

Vanaf mijn 8e mocht ik eindelijk snowboarden. Ik keek elk jaar weer uit naar de wintersportvakantie. Dan mocht je eindelijk weer elke dag de berg af. Het liefst stond ik om 9 uur s’ ochtends al op de berg om de eerste afdaling te maken. De hele dag snowboarden en zeuren op mijn zus en mijn moeder. Die waren met alles te traag. Die wilde het liefst na het middaguur op het terras blijven. Meestal gingen mijn broer en ik dan met z’n tweeën langer door. We waren fanatieke wintersporters. Totdat de magische grens werd bereikt, ik werd 16 jaar!

Wintersporten ging niet meer over skiën of snowboarden, dat was verleden tijd. Nu kijk ik het hele jaar uit om ongegeneerd te kunnen stampen op liedjes als Anton, Atemlos durch die Nacht en Sweet Caroline. Vergat ik bijna Snollebollekes. Natuurlijk wordt hier ook één biertje bij gedronken. Oke ik zal niet liegen, de biertjes kan je niet op 2 handen tellen. Dan heb ik het nog niet eens over de jägerbombs, Schnaps, shots en de heiße schocolade mit rum. 

Ik zie het je al denken, hoe doet die jongen dat de volgende ochtend dan? Tja, wat moet ik daarover zeggen. Die sla ik meestal over. Aan het eind van de ochtend ontwaak ik. Meestal begint de ochtend met hoofdpijn en een dringend bezoekje aan de toilet. Vervolgens drink je de kraan leeg, gooi je 2 paracetamols naar binnen en komt de bekende uitspraak: “ik ga nooit meer drinken” of “vanavond ga ik het rustig aan doen”. Dit lukt nooit. 

Uiteindelijk toch maar met lood in de schoenen richting de pistes. Want het is ten slotte toch wintersport. Ondanks de immense kater geniet ik van de sport. Meestal voel je je na één afdaling al weer beter en duik je na een intense middag snowboarden toch weer met volle moed de kroeg in! En begint het verhaal opnieuw...

Kroegkoning Patrick Flinterman

Patrick Apres-ski